Thomas

thomas_640_1

Olen helsinkiläinen laskentatoimeen ja rahoitukseen erikoistunut ekonomi. Tällä hetkellä suoritan tohtoriopintoja Aalto-yliopiston Helsingin kauppakorkeakoulussa laskentatoimen laitoksella.

Olen syntynyt 6.12.1991 Kotkassa. Kirjoitin ylioppilaaksi Kotkan lyseon lukiosta keväällä 2010. Vuosi eteenpäin kului asevelvollisuutta suorittaessa, ja 2011 aloitin opintoni Aalto-yliopiston Helsingin kauppakorkeakoulussa. Valmistuin kandidaatiksi kesällä 2014. Kevään 2016 olin vaihdossa Wienin kauppakorkeakoulussa, jonka jälkeen valmistuin maisteriksi. Ennen Itävaltaan muuttamista olin sijoitusanalyytikkona Taaleritehtaan (Taaleri) pääomarahastoissa. Muodollisen koulutuksen lisäksi harrastuneisuutta löytyy erityisesti taloustieteestä ja yhteiskuntafilosofiasta. Mieleisiä teemoja ovat organisaatiot, markkinat, yrittäjyys, omistajuus ja yksilönvapaus. Vähän väliä osallistun myös julkiseen keskusteluun.

Vuonna 2014 osallistuin Libera-säätiön vapaakauppaa koskevan raportin kirjoittamiseen. Oma osuuteni koski vapaakaupan taloustieteellistä perustaa ja poliittisia johtopäätöksiä. Vuodesta 2008 lähtien olen kirjoittanut blogitekstejä, ja vuosina 2011 sekä 2014 vanha blogini päätyi mediatalo Cisionin listauksessa suomalaisten talousblogien top 10-listalle.

Toiset ihmiset assosioivat itsensä ensisijaisesti ihmisryhmiin, järjestöihin tai muihin organisaatioihin. Näen, että liian usein välinearvoiset muodollisuudet ja organisaatiot kadottavat ideansa, ja niistä tulee ihmisiä yhdistäviä itseistarkoituksia. Itse koen, että ihmisissä on helpompaa samaistua ajattelutapoihin ja päämääriin. Oma esimerkkini on yksilöllistä vastuuta ja vapautta korostava yhteiskunta. Pidän sitä moraalisesti tavoiteltavana hyveenä ja vaurauden perustana, mutta ennen kaikkea kipinänä älylliselle seikkailulle. Suuremmat ideat motivoivat minua. Ne ovat keino löytää tylsistä yksityiskohdista tarkoitus ja tuoda elämään johdonmukaisuutta. Siitä sivustollani on kyse. Kun kaiken takana on jokin idea, elämä on antoisampaa.

Jos sivustoni herättää ajatuksia, haluat kenties lähettää palautetta, tai esimerkiksi kysyä jotain, kannustan ottamaan yhteyttä esim. sähköpostitse thomastaussi(at)gmail.com. Sosiaalisen median kautta minut tavoittaa Facebookista, LinkedInistä ja (uusimpana aluevaltauksena myös) Twitteristä.